Pneumatisk ventil

Söker du en pålitlig och högkvalitativ pneumatisk ventil? Vårt eget sortiment av pneumatiska produkter har genomgått produktutveckling och förbättring i nästan 80 år och produceras utanför Stuttgart i södra Tyskland. Vi är er kompletta leverantör av pneumatik och vakuum.

Special- och standardventil

AIRTEC Pneumatic Sweden AB är känt för sin omfattande produktkunskap och höga servicenivå, tillsammans med ett brett utbud av produkter, flexibla anpassningsmöjligheter och erkänt snabba leveranstider. Pneumatik spelar en avgörande roll inom många olika branscher, och den pneumatiska ventilens snabba reaktion, mångsidighet och precision gör den till en utmärkt lösning för en mängd olika industriella tillämpningar. Våra ventiler finns i många olika utföranden och kan specialanpassas efter dina specifika behov. För att möjliggöra detta har vi en egen monteringsverkstad för ventiler, vilket gör oss till en flexibel partner.

Fördelar och funktion hos en pneumatisk ventil

Pneumatiska ventiler är en viktig komponent inom industrin och används för att kontrollera flödet av luft och gas. Dessa ventiler drivs av tryckluft och har olika funktioner och användningsområden. Pneumatiska ventiler används i en mängd olika applikationer, inklusive automatiserade produktionslinjer, robotik, tryckluftsverktyg och mycket mer.

Pneumatisk ventil
Pneumatisk ventil

Olika typer av pneumatiska ventiler inom tryckluftsteknik

Det finns olika typer av pneumatiska ventiler, inklusive 3/2-funktion, 4/2-funktion, 5/2-funktion och 5/3-funktion. Dessa pneumatikventiler har olika portar och lägen som gör det möjligt att reglera flödet på olika sätt. Till exempel kan en 3/2-ventil ha tre portar och två lägen, vilket gör den lämplig för en mängd olika applikationer.

Specialanpassade pneumatikventiler och ställdon

Airtec kan också tillverka specialanpassade pneumatiska ventiler som kan användas för specifika ändamål eller i krävande miljöer. Till exempel kan ventilterminaler användas för att samla flera ventiler på ett ställe och styra dem med en gemensam signal.

Få offert på pneumatisk ventil

Fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig med prisuppgifter.

Till offertformulär