Pneumatisk cylinder

Letar ni efter en högkvalitativ och pålitlig pneumatisk cylinder? Vårt eget fabrikat av pneumatiska produkter har produktutvecklats och förfinats under snart 80 år och tillverkas utanför Stuttgart i södra Tyskland. Vi är er totalleverantör av pneumatik och vakuum.

Totalleverantör av pneumatik

AIRTEC Pneumatic Sweden AB kännetecknas av stort produktkunnande och hög servicenivå kombinerat med ett brett sortiment, goda anpassningsmöjligheter samt erkänt snabba leveranstider. Pneumatiken förekommer nästan i alla områden inom industrin och den pneumatiska cylinderns snabba respons, mångsidighet och exakta styrning gör den idealisk för många industriella applikationer. Våra cylindrar finns i flertalet olika utföranden och kan specialanpassas efter behov. Vi har egen monteringsverkstad för cylindrar som möjliggör leverans samma dag.

Fördelar med en pneumatisk cylinder

Pneumatiska cylindrar är optimala för anläggningar med höga krav gällande föroreningar, exempelvis inom livsmedel och medicin. Detta då pneumatiska anläggningar använder tryckluft och skapas inga föroreningar vid eventuella läckage. Vid överbelastningar skadas sällan en pneumatisk cylinder vilket gör den till en hållbar kraftkälla. Tryckluftssystem behöver, jämfört med hydraulik, inga returledningar och därmed kan luften släppas ut direkt i omgivning. Slutligen använder många pneumatiska cylindrar för deras snabba respons och arbetshastighet, låg vikt, enkel styrning samt lägre kostnader jämfört med andra kraftkällor.

Pneumatisk cylinder och dess fördelar
Pneumatisk cylinder i olika variationer

Olika typer av cylindrar

Det finns flera olika typer av pneumatiska cylindrar, var och en med sina unika egenskaper och användningsområden.

Enkelverkande vs. dubbelverkande cylindrar
Enkelverkande cylindrar har endast en port för tryckluft, vilket gör att de kan generera rörelse åt en riktning och sedan återgår till sin ursprungsposition via en fjäder. Enkelverkande cylindrar kan på grund av fjädern inte göras i lika lång slaglängd som en dubbelverkande. Dubbelverkande cylindrar har både inlopps- och utloppsportar, vilket möjliggör rörelse åt båda håll.

Rundcylindrar vs. fyrkantiga cylindrar
Rundcylindrar är den vanligast förekommande typen och de används i en mängd olika applikationer. De är förhållandevis enkla att installera och ger en jämn rörelse. Fyrkantiga cylindrar används när en stabilare rörelse krävs, till exempel i styrningssystem.

Specialtyper
Teleskopiska cylindrar består av flera sektioner som kan teleskopiskt förlängas eller dras ihop. Dessa används ofta när en lång rörelseväg krävs i ett begränsat utrymme. Roterande cylindrar, å andra sidan, används för att generera rotation snarare än linjär rörelse och används ofta i arbetsmaskiner och robotik.

Förfrågan pneumatisk cylinder

Fyll i vårt offertformulär så kontaktar vi dig med prisuppgift.

Till offertformulär